Scientific journal
Balanced diet, nutritional supplements and biostimulants
ISSN 2414-1054

PROVIDING THE POPULATION WITH PRODUCTS OF ANIMAL ORIGIN FUNCTIONALITY

Lukin A.A. 1
1 FGBOU HPE South Ural State University
Article deals with problems of food security of the Russian population, as well as the establishment of functional meat purpose. The basic types of diseases caused by deficiency of essential nutrients. Shows the statistical results of the consumption of meat in the world per capita in general and in developed Western countries. The methods and types of functional ingredients for the enrichment of meat products.

Статья посвящена проблемам продовольственной обеспеченности населения России, а также созданию мясопродуктов функционального назначения. Выявлены основные типы заболеваний, вызванных дефицитом эссенциальных нутриентов. Приведены статистические результаты потребления мяса в мире на душу населения в целом и в развитых странах Запада. Рассмотрены способы и виды функциональных ингредиентов для обогащения мясопродуктов.


Южно-Уральский государственный университет https://susu.ru