Scientific journal
Balanced diet, nutritional supplements and biostimulants
ISSN 2414-1054

EVALUATION OF MOTIVATIONAL CONDITIONS OF THE GROWTH OF EFFECTIVENESS OF BAKING KURSK REGION

Korzun L.N. 1
1 Kursk state University
The effectiveness of bakery production is infl uenced by numerous factors, the main of which is the degree of perfection and salary level of his business. At the enterprises of the baking industry of the Kursk region the legal and economic bases of remuneration is provided on the basis of existing provisions on the remuneration of employees. Studies have shown that, in General, on the enterprises of the baking industry there is a close relationship between productive and factorial attributes. Thus, the level of labour productivity by 67,0 % depends on the level of wages. When planning activities to ensure dynamic development of the industry bakery production, special attention should be paid to the domestic sources, which are the improvement of the forms and systems of remuneration of labour, providing not only the growth of the wage Fund, but also a fair distribution between employees on the basis of labour force participation, the currently applicable not at all enterprises. One of the most promising forms of remuneration is payment from gross income or profi t, allowing not only to stimulate the growth of output, but also to ensure cost reduction.
На эффективность хлебопекарного производства оказывают влияние множество факторов, основным из которых является степень совершенства и уровень оплаты труда работников предприятий. На предприятиях хлебопекарной промышленности Курской области правовые и экономические основы оплаты труда складываются на основе действующих положений по оплате труда работников. Проведенные исследования показали, что в целом по предприятиям хлебопекарной промышленности наблюдается тесная связь между уровнем оплаты труда и его производительности. Так, уровень производительности труда на 67,0 % зависит от уровня его оплаты. При этом при планировании мероприятий по обеспечению динамичного развития отрасли хлебопекарного производства особое внимание должно быть уделено именно внутренним источникам, какими являются совершенствование форм и систем оплаты труда, предусматривающим не только рост фонда оплаты труда, но и справедливое его распределение между работниками на основе коэффициентов трудового участия, применяемых в настоящее время не на всех предприятия. Перспективными формами оплаты труда являются оплата от валового дохода или прибыли, позволяющие не только стимулировать рост выпуска продукции, но и обеспечить снижение затрат.