Scientific journal
Balanced diet, nutritional supplements and biostimulants
ISSN 2414-1054

THE ANALYSIS OF GASTROENTEROLOGICHESKY PATHOLOGY, THE FOOD STATUS, THE ACTUAL FOOD AMONG THE POPULATION ACCORDING TO VISITS OF THE CENTER OF HEALTH

Romanova M.M. 1 Zuykova A.A. 1
1 Voronezh State Medical Academy n. N.N. Burdenko MZ RF
The analysis of prevalence and structure of gastroenterology pathology, the food status and the actual food among the population according to surveys in the health Center are carried out. It is surveyed during 2012 more of 15 th. patients who visited the Center of health and have passed medical examination in city clinical policlinic, middle age of 47,6 ± 5,9 years, men – 37 %, women – 63 %. Complex standard inspection of the Center of health, and also questioning and testing were interviewed also; bioimpedansmetriya; assessment of the actual food; statistical data processing. Soglavno to the obtained data, violations of the food and psychological status, and the actual food, gastroenterologichesky and cardiological pathology, remain rather widespread among the population according to surveys in the health Center. The majority of patients with an excess mass of a body, obesity and gastroenterologichesky pathology need correction of a food, the food status, the psychological status, individual consultations and treatment at dietitians, psychotherapists, general practitioners. themselves.
Проведен анализ распространенности и структуры гастроэнтерологической патологии, пищевого статуса и фактического питания среди населения по данным осмотров в Центре здоровья. Обследовано в течение 2012 года более 15 тыс. пациентов, посетивших Центр здоровья и прошедших диспансеризацию в городской клинической поликлинике, средний возраст 47,6 ± 5,9 лет, мужчин – 37 %, женщин – 63 %. Проводились опрос и комплексное стандартное обследование Центра здоровья, а также анкетирование и тестирование; биоимпедансметрия; оценка фактического питания; статистическая обработка данных. Согласно полученным данным, нарушения пищевого и психологического статуса, фактического питания, гастроэнтерологическая и кардиологическая патология остаются достаточно распространенными среди населения по данным осмотров в Центре здоровья. Большинство пациентов с избыточной массой тела, ожирением и гастроэнтерологической патологией нуждаются в коррекции питания, пищевого статуса, психологического статуса, индивидуальных консультациях и лечении у врачей-диетологов, психотерапевтов, врачей общей практики.